Українська національна кухня надзвичайно багата вибором і різноманіттям страв. Смачна та поживна, вона завоювала прихильність гурманів в усьому світі. А своєрідним брендовим знаком чи не кожного українського застілля є присутність на ньому сала…
Його їдять у містах та селах, прості робітники та люди з високими статками. Солоне, варене, вуджене і смажене, сало чудово доповнює як буденне, так і святкове меню. А чого тільки варте сало в шоколаді! Говорити про цей продукт можна дуже довго.Чи не тому цей найулюбленіший продукт кожного українця став об’єктом не тільки кулінарних, а й мистецьких напрямків? Про нього, зокрема, співають пісні, пишуть вірші. І навіть організовують смачні виставки. Одна із яскравих традицій Радивилівського НВК "Школа №2-ліцей" організовувати конкурс на кращі вироби із сала.